Unei inimi frânte, nici cel mai bun cardiolog nu-i poate prescrie un tratament…

Când nu-i vreme de nimic…

Advertisement

Privesc în lungi depărtări… când ploaia ne bate zgomotos la fereastră, nu-i veme de nimic. Ne revin amintiri. Ne trece prin ochi filmul vieții. N-ascunde nimic, doar că pune întrebări la care-am vrea s-avem răspunsuri. ”De ce?” e, poate, întrebarea pe care am evitat-o cât de des am putut. N-aș avea ca răspuns decât lungi pledoarii de pe urma cărora oricum am păstra doar pentru noi fărâme de adevăruri nerostite din teamă. Ne revin dureri. Unii, se-amăgesc că-s de la oase, c-au și ei o vârstă. Alții, dimpotrivă, își asumă demn fiecare lacrimă vărsată pentru împliniri închipuite cu care doar s-au amăgit vreme îndelungată… Ne revin gânduri pe care le-am vrea aruncate-n într-un folder pierdut definitiv printr-un simplu click apăsat pe „delete”.

Suntem suflete rătăcite în călătorii pe distanțe inegale. Nici timpul nu-i la fel penru toți. De-ar fi să spui într-un cuvânt despre ceea ce simți, care ar fi acela?

Suntem personajele propriilor povești sau ascundem sub măști chipuri cioplite de întâmplări mai puțin descoperite? Cine suntem, de fapt, când nimeni nu ne privește și nu trebuie să mimăm perfecțiunea la care aspirăm pe-ascuns, chiar de ni se pare de neatins?

Advertisement

Fugim. Cât de departe putem, dar numai să fugim.

Renunțăm. De cele mai multe ori, mult prea ușor. E mai simplu decât să luptăm.

Pornim cu temeri că nu vom reuși. Că nu vom iubi. Că nu vom fi fericiți. Că vom suferi. Că ne vom răni. Că celuilalt nu o să-i pese la fel de mult cum ne pasă nouă. Că mai bine zaci la pat decât să suferi din dragoste, știind că unei inimi frânte, nici cel mai bun cardiolog nu-i poate prescrie un tratament. Dar îți revii. Îți amintești că prin divorțuri am trecut toți. Doar că noi le spunem despărțiri. Legământul călcat în picioare înseamnă să spulberi vise, așteptări. Noi nu am rupt hârtii, dar ne-am fărâmițat sufletele. De mai multe ori, chiar. Eroine? Nici pe departe… doar simpli oameni care-și dau seama prea târziu că n-au avut curaj…

E ploaie-n luna lui martie sau e ploaie-n sufletele noastre?

 

sursa foto: pinterest.com

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.