Suntem niște scârbe

Jungla orașului îmi confirmă aproape zilnic ceea ce mă-mpotrivesc a crede de ani. Suntem niște scârbe. Noi, ca oameni, în general. Mai puțin prin preajma sărbătorilor, atunci când ne luăm așa o mască și, ca niște prefăcuți înnăscuți ce suntem, începem s-aruncăm binețe în stânga și-n dreapta.

Advertisement

Suntem niște scârbe atunci când, în trafic, deși avem coadă în față, nu-l lăsăm de-al naibii pe amărâtul care semnalizează că vrea să intre în coloană. ”S-aștepte, domn`le, că și eu mă grăbesc!”, își spune, probabil. ”Se grăbește să stea la semafor, nu?”, aș completa eu.

Suntem niște scârbe atunci când zâmbim oamenilor care nu ne plac, cu toate că și ei știu că totul e o mascaradă. Suntem niște scârbe când, în loc să-i felicităm pe cei care au curaj și se aventurează în proiecte pentru care lasă totul deoparte, stăm și chicotim pe la colțuri și-așteptăm să pice.

Suntem niște scârbe când ne-amintim de prieteni doar la la nevoile noastre sau doar la sărbători.

Advertisement

Suntem niște scârbe când uităm.

Suntem niște scârbe când suntem ipocriți. Când facem gesturi mecanice în care nici noi nu credem. Când preferăm răutatea în schimbul omeniei. Când mimăm că suntem fericiți, chiar dacă știm că de n-am fi scos dopul, sigur riscam să ne înecăm în lacrimi. Când știm să fim altfel doar când ”dă bine”. Când câte și mai câte…

E mai ușor să fim scârbe. Noi, ca oameni, în general.

Fața o mai rezolvi din machiaj, dar sufletul…

 

Sărbători luminate și bunătate cât încape și în restul anului!  🙂

*sursa foto: pinterest.com

 

Știi că ne dăm întâlnire și pe www.insociety.ro , nu??

 

 

2 comments

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.