Mi-e dor…

Mi-e dor de afecțiune și tandrețe. La dimensiunea la care sunt capabilă să ofer. Mi-e dor de mângaieri și-atingeri calde, de îmbrățișări și siguranța că ești lângă mine. Mi-e dor să te simt așa cum atunci îmi era dor doar să te aud și să aștept doar să te văd. Mi-e dor să ne bucurăm împreună ca doi copii care se descoperă mai mult, cu fiecare clipă ce trece. Mi-e dor de sentimente, nu de tine! Căci, de-un singur lucru sunt convinsă că nu mi-e dor. De suferință, lacrimi și durere. Pe acestea, nici măcar nu vreau să le cedez. Pentru că nimeni nu le-ar merita. Mi-e dor…dar dor de noi, nu ne este?

Advertisement

Ne conformăm. Și ne uniformizăm după ceilalți. Alții ne modelează. Fără să ne dăm seama, ne pierdem originalitatea. Nici farmecul nu mai are aceeași înfățișare. Pare a se fi pierdut pe scena vieții în care încercăm să ne jucăm rolul, dincolo de invidii, vorbe și priviri pătrunzătoare care ne transformă cu putere. Ducem lupta cu noi înșine. Și în interiorul nostru, încercăm să ne convingem că mai cunoaștem persoana din noi devenită străinul care ne rânjește cu subînțeles și satisfacție de fiecare dată când ne pierdem în noianul de gânduri ce nu ne dau pace.

Un dor nebun m-apasă să strig. De plăcere. Nu de dor, așa cum mulți și-ar imagina. Așa cum numai noi știm s-o facem în camera în care temperatura crește odată cu ale noastre simțuri. Da, ai ghicit. Mi-e dor să te privesc și să simt cum mă topesc de dorul buzelor tale ce m-au înfirbântat de-atâtea ori. Să domin și să fiu dominată, singurul mod în care m-ai stăpâni, dincolo de aventura mea într-o lume a viselor în care alerg de-atâta timp și din care n-aș mai vrea niciodată să găsesc ieșirea…deschid ochii și sunt înconjurată de aceeași visare cu care mă hrănesc de fiecare dată când mi-e dor. De tine, impersonal. De noi. Dar, mai ales…de mine, copila veselă și fără griji care și-a jurat cândva că nimic nu o va mai tulbura decât gândul că va sfârși ca o domniță captivă în propriul templu atent ridicat, în care dragostea nu va mai avea nicodată acces decât cu cartelă!

 

Advertisement

*fragment din ”Autoportret”, carte care, în format electronic, poate fi achiziționată de aici: https://www.lecturadigitala.ro/index.php/ro/online-store/product/1262-autoportret-alexandra-gugiuman 

 

*te invit și pe http://www.insociety.ro să afli despre lucrurile frumoase din comunitatea noastră.

One comment

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.