Dragi femei, nu mai stricați bărbații!

Se-ntâmplă-n viață ca un băiat să-ntâlnească o fată. Gingașă, la prima vedere, în ochii celorlalți, mititica pare o dulceață, o ființă care ar plânge instant dacă vede cum un oarecare trosnește o muscă. Să fie o nenorocită, nu te-ai fi gândit niciodată, cel mai probabil. Ea? Nooo! Da, chiar ea. Și cum vă spuneam, se-ntâmplă ca o astfel de niscaiva femeie să întâlnească, ghici ce? Da, nu vreun derbedeu care s-o târască nu mai știu eu cum, ci un băiat așa ca-n schițele femeilor care nu vor prea multe de la un bărbat, dar suficiente cât să le facă fericite. Să fie al lor. Și viceversa.

Advertisement

„Alea bune n-are noroc”. E o replică de prin nu știu ce sitcom românesc. Păi cum să aibă, maică, dacă înainte de ele a fost măcar una care să-i ruineze sufletul bietului om? Ce folos că tu ești și așa și așa, faci și aia și dintr-aia. N-ai loc. N-ai loc din cauza ăleia care l-a zguduit așa tare încât ăsta și-a jurat că următoarele vor trage ponoasele faptelor ăleia de dinainte care nu știu ce naiba i-a făcut de a ajuns omul fix la chestia aia cu „toate sunt la fel”. Nu, nu-s toate la fel, cum nici bărbații nu-s la fel. E nedrept să te răzbuni pe un om nevinovat (fie bărbat, fie femeie) doar pentru că altcineva ți-a lăsat un gol în inimă, după ce ți-a lăsat unul în stomac, la început. Să nu-i dai șanse. Să-l tratezi la diverse. Să îl folosești, gândindu-te că și tu ai văzut cum e. Ți-a plăcut? Păi dacă nu ți-a plăcut, de ce-ai face asta altcuiva?

Și-i dă, bre, aia săracului băiat de nu-i mai trebuie femei în viața lui. Ușor, meduzelor, că mai sunt și alții de nenorocit, nu-i luați seva numai unuia, că vă bate Cel de sus și vă pune în postura ailaltă în care n-o să vă convină pentru că, nu-i așa, ce?, s-a inventat bărbatul care să vă prăpădească pe voi? S-o fi inventat, dar voi oricum vă uitați după ăștia de vă par victime sigure. De unde până unde setea asta de răzbunare, n-am să înțeleg. De ce nu rămânem doar cu amintirile frumoase, cu gândul că așa a fost să fie, fără niciun plan malefic de la început. De unde frica de a fi rănit, fără să te gândești că ai putea fi peste măsură iubit, iarăși nu-nțeleg. Din toată paranoia asta nimeni nu iese decât cu răni. Cele mai multe, pe suflet. Care-i vina ăleia care cade victimă după o asemenea dezamăgire? S-a întâmplat s-apară când ăla încă-și mai lingea rănile lăsate de ailaltă care i-a zdruncinat nu doar patul, ci și inima. Dragi femei, înainte de voi au fost și alte femei care au modelat cum au știut ele mai ”bine”. Dragi femei, nu mai stricați bărbații! Nu de alta, dar nu-i frumos ca alta să tragă ponoasele stricăciunilor pe care voi le-ați făcut.

 

Advertisement

sursa foto: pinterest.com

2 comments

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.